White Hart Lane

Fasen vad det regnade på väg till tåget..paraplyhelvetet vände sig ut och in hela tiden. När jag väl satt på tåget till London insåg jag att det inte finns en chans i helvetet att jag torkar upp helt innan jag sätter mig på stadion..såg fram emot en vindpinad, skakandes av köld in i märgen-fotbollsmatch..Tottenham Hotspur FC skulle beses..


Så förstå min glädje när jag kommer upp ur underjorden och få se Tottenham High Road vada i solsken..även om det syns att regnet varit på besök även här..så på väg mot stadion, som ligger ett par undra mil bort i bilden, fick jag visserligen hoppa undan för muppen som bums skulle köra i körbanan som var täckt med vatten (en kvinna givetvis), men solen värmde skönt i ryggen iaf..

Det här blev bilden utanför stadion den här gången..hittade ingen riktigt bra vy..längre när ligger iaf Ticket office..


Men inne i arenan..fantastisk, branta läktare, ihopbyggd..etage är väl aldrig en topplösning, men det här var nog den bästa arenan hittills..det sjöngs mer än vanligt också..kan iofs ha att göra med resultatet..enda minuset är väl att rad 1 aldrig är riktigt, riktigt bra..jag satt väl lågt..å andra sidan satt jag 25 yards från Redknapp..vi är i princip polare nu..


Matchprogram, random kort inför andra och så Harry Citatmaskinen..han satt fan och såg lika sur och ointresserad ut matchen igenom..de zoomade in honom efter 6-1 eller 7-1..inte en min..
Där har vi en sak till som gör att den här matchen vinner över alla andra..de visade hela matchen på storbildsskärmen, med repriser..övriga arenor har bara visat glimtar av matchen..


Vill man vara snäll kan man säga att den här bilden perfekt speglar Edmans match..skakig och ofokuserad..jag är bara glad att det inte var Kingson i Wigans mål..det hade varit ett hårt slag mot King Richard..


Undrar hur mycket böter Wigan-spelarna fick med tanke på skylten till höger?

Avslutningsvis, näst roligaste sången var direkt efter Wigans mål (var det hands?) när publiken sjöng "Are your Henry in disguise"..
Roligaste?
När Keane gav sig ut på en liten uppvärmning en halvtimme in i första så sjöng publiken "Thierry Henry, cheating twat" och Robbie tittade upp mot publiken och log..

Nästa vecka står förhoppningsvis Derby på programmet, det är visserligen två timmar med tåg, men spelar Stoor är det värt det..


The Plough

Efter frukosten var det dags att bege sig hitåt..


Klockan var redan halv ett och dags för en första pint, på tvn var det Liverpool vs ManCity..eftersom Diddy är die hard Liverpool-fan var dersskoden givetvis ljusblå...

Notera hur Liverpool-fansen i slutet av första halvlek finner det mer intressant att kolla på mobilbilder än själva matchen..


Steve & Grampy (Gerard) stod för pausunderhållningen..


Random bilder som brukar tas när ägaren till kameran går på dass samtidigt som han lämnar kameran på bordet..


Jag & Grampy..han är kvalitetschef på jobbet..

Efter några öl blev det hemgång..redan vid 17-tiden..visste inte vad jag skulle göra, så jag sov i soffan ett par timmar innan jag köpte pizza och shoppade lite spontant på nätet..


Tracy's Cafe

Så var det dags...efter en lång tids tvekan bestämde jag mig för att skippa att åka till London och se AFC Wimbledon spela..


Jag mötte upp dessa herrar för min första riktiga engelska frukost..
Steve (till vänster) jobbar jag med och Diddy (till höger då) är en kompis till honom..
Vi gick till Tracy's Cafe för en rejäl frukost..Så ser den ut..Joe's mega breakfast, tror jag den hette, det som inte syns på bilden är två skivor rostat bröd som också ingick..samt champinjonerna som jag ödmjukt bad om att få slippa..

Överraskande nog var till och med bönorna goda..det här måste jag göra om..


Boleyn Ground

Well, finally var det dags to blow some bubbles..som om ni inte förstod det av rubriken på inlägget..Nu var det lite drygt en vecka sedan, men lusten och möjligheten att blogga har det varit sådär med. Nu ska vi iaf bildblogga mitt besök på West Ham Uniteds home pitch..Kanske den roligaste reklamslogan jag sett..


Green Street!!!


Nästan där, närmare, på plats..Sitter ¨på Dr Marten Stand..tredje bilden är Bobby Moore Stand..fjärde en bild från uppvärmningen..sämsta platsen hittills..och dyraste..


Sir Trevor Booking Stand, Bobby Moore och två actionbilder..

Everton var tyvärr för starka för West Ham den här gången, men jag fick iaf äntligen höra "I'm forever blowing bubbles"..och det var nog den bästa stämningen hittills, fast jag är fortfarande besviken..det sjungs alldeles för lite på de engelska arenorna jag varit på..nästan patetiskt dåligt stundtals..när det sjungs så låter det, men det är inte direkt Söderstadion-klass på uthålligheten..jag fick iaf sitta bredvid en som stundtals påminde om mig..gnäll på domaren och på spelet..skönt att se att alla inte är turister från långtbortistan..

Och vad är det med svenskarna..varje match träffar jag på någon..att det ska vara så svårt att få vara ifred när man går på fotboll..som det inte var nog med mupparna på tuben på väg ut dit (det var Milner som missade straffen dagen innan, Sidwell sköt returen i stolpen innan Milner till slut gjorde mål..inte snubben eller hans lagkompis)..när dessutom gnällfittan Alexandersson är i matchprogrammet eftersom han gjorde 7-8 matcher i West Hams tröja blir jag nästan trött på riktigt..

Men.. jag fick höra I'm forever blowing bubbles iaf..


På lördag planerar jag för att se en ny arena i Blue Square Premier league...det borde bli bättre än cupmatchen som Bicester spelade igår iaf..


Villa Park


Äntligen en riktig stadion...med imponerande ingång..
I lördags var jag alltså på fotboll i Birmingham igen, men den här gången var jag till Olof Mellbergs gamla hem, Villa Park, för de okunniga..Aston Villa FC

Hann också med att se lite mer av Birmingham (typ två gator mer) än Moor Street station och taxifärden till St Andrew's...så nu vet jag att lördagar i centrala Birmingham är det packat..jag vet också vilken park ungdomarna hänger i..det var på väg till bussen jag gick genom den..lysande match också..5-1 till Villa och mål av Elmander..i mitt huvud trodde jag på 3-1 och Boltons mål gjort av Elmander..men jag hann inte spela på att Elmander skulle göra mål innan jag hoppade på tåget..
Lite bilder kanske?


Näe, vägskylten ligger mil ifrån Oxford o Bicester i snygghet..men den leder över Sverige fortfarande..


Utanför Trinity Road Stand


Ständigt dessa svenskar, det går fan inte att gå på en enda fotbollsmatch utan att stöta på nån..notera hur Elmander låtsas ignorera mig genom att vända ryggen mot mig när han stretchar.
För övrigt måste jag påpeka att han började värma upp direkt efter Villa's 1-0 i femte minuten. Coachen hade helt enkelt bestämt sig för att överge 4-5-1 och spela 4-4-2 istället. Det handlade inte om att ersätta någon som blivit skadad som det stod på text-tv...ingen koll alls, nästan som sportbladet..


Lite fler bilder..jag tycker ibland om att leva i det förgångna, men Villafansen tar det ett steg längre när de tycker att 1874 var höjdpunkten i världshistorien..


Passade på att shoppa lite när jag äntligen kom tillbaks till centrala Birmingham..kanske var en dum idé, nu fick jag vänta på tåget i 40 minuter..Avslutande actionbild..
Nu till helgen blir det tyvärr ingen PL för mig..får väl se det som en vilohelg..endera dagen kommer det också upp lite bilder från söndagens PL-match...


Jag vet att många undrat..

Bland annat Spader M..

Så därför ger jag er ett bildbevis så ni inte behöver undra längre om ni någon gång beger er till London..Det är korrekt, man står till höger i rulltrappan och går till vänster.
Precis som hemma i Sthlm alltså..kanske, kanske..nej förresten glöm det där..glöm kanske..Jag beordrar SL att sätta upp samma skyltar i tuben i Sthlm så bönderna lär sig något..

Det kan ju inte vara lätt att komma från Surte eller Skövde eller något annat ställe där det inte finns rulltrappor och sedan försöka agera världsvant och samtidigt vara så uppfylld av sig själv att man inte ser hur (nästan) alla andra gör..


St Andrew's stadiumSå vad har hänt sedan sist? Dotra har varit här och jag har varit på två Premier League-matcher, båda med Birmingham City FC som hemmalag..
Första matchen (mot Sunderland) var jag lite besviken på ljudnivån, men det berodde nog på var vi satt, för igår när jag satt på motsatta sidan så var sången öronbedövande..de gånger som de sjöng..det är inte riktigt samma uthållighet som på Söderstadion..
Nåväl, matchen mot Sunderland såg jag o dotra tillsammans, nu mot Man City gick jag själv..
Ja, det gick bra, jag klarade mig utan att ha dotra att hålla i handen..lite synd bara att jag tog fel på avsparkstiden, så jag stressade hemifrån för att precis missa tåget till Birmingham eftersom två av de miljarder, miljarders kineser som vallfärdar ut till Bicester village (outleten) stod och skulle köpa biljetter till taxibussen dit..ok, så jag får sitta på stationen i 40 minuter där ingenting är öppet eftersom det är söndag..med andra ord..jag borde ätit frukost innan jag gick hemifrån..en dusch hade också varit skönt..men, jag får tid att läsa mer ur John Hartson-självbiografin..

Kommer till Birmingham, skyndar mig in i en taxi och beordrar den att åka ut till St Andrew's...kommer dit, köper ett program innan jag hämtar ut min biljett och ser att kick off är kl.16..klockan är nu 14..men roligt då..det blåser svinkallt (läs typ 10 grader plus..)..går till Donken för att äta mig mätt och värma mig lite..när det är 1,5 timme kvar kliver jag in på arenan..får visa upp väskan..får frågan om jag har kamera, visar upp den
- Ok, but don't take any pictures, 'cause you're not allowed to.
-Sure..
så därför blir det inga fler bilder..ja, eller hur..jag var inte direkt ensam turist..hörde till och med svenska pratas, men då smög jag undan..
Nedan följer lite bilder från matcherna..


Tack, tack


Utsikten under den första matchen..


Dotter, som är stolt över att pappa till slut hittade till arenan (med taxi)


Seb leker med sig själv under uppvärmningen..


Förstå hur nära planen jag var..


Seb i mitten..
Enda som var synd var väl att McFadden sumpade straffen, så Birmingham bara fick med sig en poäng..

Till helgen blir det Aston Villa vs Bolton på lördagen och West Ham vs Everton på söndagen..jag måste krama ur alla möjligheter att se så mycket PL som jag kan nu innan julen kommer...


RSS 2.0