Spam..

Ja va fan..jag spammar resebloggen just nu..men det beror på att dotra kommit till England, just nu ligger hon och sover på ett hotell i London med sin mor..imorgon efter jobbet åker jag också till London och på torsdag förmiddag åker hennes mor hem till Sverige, då är det bara jag och dotra..

Vi får se om jag hinner med några blogginlägg under tiden hon är här..annars får jag väl köra en spam-attack igen i slutet av nästa vecka..

Ta dii daa


Well, I didn't mean it like that...

I fredags diskuterade Nicola & Tisha lite så som man gör på fredagseftermiddagar..

- You know Tish, we couldn't have gotten 2 more different people than Karin and Jerker to work for us...
- You're right..
- Karin was nice and tidy and..

-WTF? You're telling me I'm a shithole?

- No, but look at you, you're not tidy
- Check the desk, everything in order..
- Yeah, but your hair and clothes, and you haven't shaved..

Va fan, jag klippte mig ju jättekort innan jag åkte..när dessutom kommentarerna i den här bloggen talar om hur ovanligt välfriserat håret verkar vara..att jag inte rakat mig beror ju bara på att jag gick upp försent och ville komma i tid till jobbet..

Det fortsatte med hur Karin aldrig drack, alltid drack örtte, hade med sig nyttiga smörgåsar medan jag tydligen är helt åt det motsatta hållet..visserligen, jag var gravt bakis på torsdagen..jag äter ute nästan varje kväll..eller ute och ute..hämtmat kallas det..har väl testat en 7-8 olika rätter redan på kinesen..och kebaben också..på lunchen går jag till det närmaste smörgåsstället och beställer burgare, BLT eller nån baguette med köttbullar i chili..typ..

En sak dock..jag aktar mig för kolhydraterna och beställer nästan aldrig ris på kinesen..jag äter iaf mindre här borta..

Fast en sak, de verkar tycka om mig någorlunda ändå..min gissning är att de kommer försöka supa ner mig rejält på julfesten..det sista som händer innan jag åker hem..


Oxford igen..shopping igen..

I lördags drog jag till Oxford igen..verkar som om jag fastnat för den staden lite..ändå har jag inte direkt ansträngt mig för att utforska den..jag fastnar enbart i shoppingstråken..så även denna lördag och jag kom hem med lite fynd (att jag åkte dit för att köpa en rock som inte fanns i min storlek och därför inte kom med hem är väl mindre viktigt..)..



Okej, så trots att jag inte köpte rocken jag hade tänkt kom jag hem med två rockar..en för just nu, innan det blir kallt (den längst upp..syns väl inte riktigt hur den ser ut) och så den grå till vänster..för det lite kyligare vädret..
Sen blev det en skjorta också, en t-shirt och så tre par jeans..

Tänker fortfarande köpa den där rocken om jag hittar den i London..och så behöver jag köpa fler skjortor också..kanske lite fler t-shirts...ska väl sikta in mig på lite finare kläder också så småningom..

Hur mycket jag spenderade? 101 pund..då kostade den tunna rocken 40 pund (Debenhams, halva priset, så det var ett fynd)..

Jag är ett stort fan av Primark ..när jag googlade för att få fram hemsidan visar det sig att varende jävla modeblogg redan skrivit om Primark..hela min målgrupp har redan matats med allt om dem..nåväl, som exempel den grå rocken kostade 27 pund..löjligt billigt som sagt..


Födelsedagspresenter

Det verkar som om mitt hot om indragna julklappar bet på bröderna och mor..i fredags stod det iaf ett paket utanför dörren när jag kom hem..
Några som också uppfattade hotet var faster med familj trots att hotet inte var riktat mot dem..nu måste jag väl köpa något åt dem till jul också..



Kortet längst till höger är från faster Ulla, kusin Kurt & Roland, med i kortet kom det 4 trisslotter..en av dem gav 25 spänn..

Övriga grejer är från bröderna och mor..älgkudden tyckte de på jobbet var rolig..funderar på att ta flaggstången med mig till jobbet, så det syns var jag kommer ifrån..
Ser ni Tian-lotterna som ligger där..35 stycken..eftersom jag ändå inte kan lösa in dem här borta bestämde jag mig för att skrapa en per dag..så jag har något att roa mig med istället för att blogga..de två första dagarna började bra med vinster..visserligen bara en tia varje gång, men det bliv vinster..de två senaste dagarna har det däremot inte funkat alls..

Nu behöver jag väl köpa en massa julklappar pga det här också..det finns alltid en nedsida med allting..


Barely survived..

Fyllde år igår (tack, tack..alltid roligt att bli närmare döden än någonsin-gammal), ett par från jobbet skulle gå till puben och kolla på Englands match, självklart hängde jag på..Pub, öl och fotboll kändes verkligen som en vinnande kombinaton..

Första halvlek är helt okej, dricker nån öl på the Plough, känner mig ganska törstig, men va fan..man fyller ju bara år en gång i oktober 2009..

Halvtid, vi byter pub eftersom de har pub-quiz på the Plough och därför slår de av ljudet på tvn..

Andra halvlek, inne på Yates..sist jag var här var när Sarah slutade (den söta, unga HR-vikarien), då höll jag på att hamna i bråk med en kille som trodde jag stötte på henne (gjorde jag säkert, men på mitt sätt, så hon förstod det nog inte)..då följde jag med ut när alla gick hem..insåg först utanför puben att deras kväll var slut, försökte ta mig in igen men vakten vägrade..sen sova jag till 14 dagen efter..fast jag var Last man standing..

Tillbaks till igår, ölen glider ner lika lätt här..efter ett tag kommer Steve med en citrondoftande födelsedagsdrink..ren Cointreau (sa han imorse)..den glider ner relativt lätt..fortsätter med ölen..England går mot seger, Steve går mot vinst på bettingen (Crouch förste målskytt och 3-0 till England)..för att fira köper han en till Cointreau åt mig..men tack då..den går ner om än lite motvilligare än första..England skjuter i stolpen och alla blir förbannade utom Steve..han har redan dragit in nästan 80 pund på enarmade banditer, nu är han på väg att få in fotbollsresultatet..
För att ytterligare fira det beställer han in en dubbel Cointreau åt mig..nu börjar jag bli trött på det...men får efter mycket om och men i mig den också..matchen slut, Steve försvinner som en avlöning och jag slår mig ner med några av hans vänner för en avslutande öl..
Innan Steve drar berättar han att de två första var en dubbel (eller ja, 2 dubblar blir det väl?) och den sista var en dubbel dubbel..
Inte så konstigt då att jag vaknade först kvart i åtta och både datorn och tvn var påslagna...eller ja, jag vaknade vid sex också, trodde jag försovit mig, stressade upp bara för att upptäcka att det var mörkt ute..skönt att lägga sig igen..hade varit ännu skönare om jag fortfarande legat till sängs..
Nicola hämtade som tur upp mig för skjuts till jobbet..så fort jag satt mig i bilen tittade hon på mig och sa "are you still drunk? You sure as hell smell like one"...förmiddagen har varit grymt jobbig..har tankat mig full på cola..nu är det äntligen lunch..det blir förhoppningsvis något flottigt..

Just ja, jag lovade visst att vara Best man på ett bröllop i augusti också..om jag bara kunde komma ihåg vad han som ska gifta sig heter..

(som tur var togs inga bilder under gårdagskvällen..inte vad jag såg iaf..)


Priory Road, Ambassadors Court..

Det är dags för ett stillbildernas MTV Cribs, så ni får se lyxlivet jag åtnjuter här i England..


Säga vad man vill om England och deras i mångt och mycket u-landsmässiga standard..en sak som de gör jävligt bra är gatuskyltarna..så otroligt snygga..skillnad mot de tråkiga vi har i Sverige..


Min gata..andra huset på höger sida bor jag i..lite stalker-information är aldrig fel..


Hallen, mot köket/vardagsrummet..


Loungen, med jättesoffan som jag just nu sitter i och njuter av ytan..notera den öppna planlösningen mot köket..


Storbildsskärmen tar nästan upp hela väggen..notera det grönvita inslaget..


Tyvärr ingen diskmaskin..spisen har (tror det eller ej) faktiskt använts ett par gånger..fast inte de senaste dagarna..det har läckt från diskhon, så jag har inte kunnat diska...jag har med andra ord blivit tvingad att äta ute..


Where the action take place..yup. this is where I sleep and read John Hartsons autobiography..


Ett badkar!! Jag badar varje morgon..enbart för att jag gillar det så mycket..inte alls för att det inte går att få varmvatten om man står upp och duschar..


Fet svenne i badrumsspegeln..
(någon som har sinne för detaljer och ser något särskilt?)

Så, that's it..jag kommer inte likt min fd chef visa någon bild på utsikten..främst för att jag bor på bottenvåningen..och inte 19 våningar upp i Shanghai..


Kassam Stadium



Så var det så dags att ta Blue Square Premiership-oskulden, och var bättre göra det än hos serieledarna, Oxford United.
En busstripp till Oxford, ströva runt lite på gatorna och sen en till busstur ut till Kassam Stadium, en helt okej arena för den här divisionen..South Stand Lower kostar £18, programmet £3...ingen kostnad för en rik man som mig..
När jag tittar i programmet ser jag till min glädje att även de ser fansen som den tolfte spelaren...förväntar mig ganska bra stämning innan matchen..bättre än hos Bicester Town FC och de 23 åskådarna iaf..

Lustigt nog leder Oxford med 3-0 i halvtid..inte för att de varit så mycket bättre, men okej då..det är kul när laget man kommit för att titta på verkligen levererar..matchen slutar till slut 5-0 efter att hemmalaget fått en straff på övertid..de borde haft en straff i första också, men domaren var väl mer eller mindre av Martin-klass..
Iaf, 6115 åskådare (minus de 24 på bortasektionen) gick hem nöjda..vad är det nu Trelleborg brukar ha på sina hemmamatcher i högsta ligan?

Blev lite besviken på stämningen, men jag kommer nog tillbaks..tror att jag kan se en 5-6 matcher under min tid här..ska väl även dra mig mot London och besöka några arenor där också, i lite högre divisioner..

Kassam stadium är förresten en ganska nybyggd stadion..tyvärr har de loger mitt i på South Stand..så ska inte arenor byggas (inte direkt så att den nya arenan söder om Söderstadion förstått det heller)..jag hade iaf en bra plats på rad M, nästan precis vid mittlinjen..

Nedan följer lite fler bilder..


Utanför arenan

Oxford Mail Stand

Oxford United i gult och blått, förlorarna i vitt..

En maskot..så, jag hoppas vi slipper det på Söderstadion..

Bortasektionen

En Premier League-legendar coachade motståndarlaget..

Martin, Martin & Martin...

Killen som tackar publiken, Jamie Cook, började sin karriär i ett pojklag som Phil på kontoret tränade..

Mycket bilder, och som kanske syns på dem hade jag en kanonplats..svårt att hitta bättre..enda misstaget jag gjorde var att jag tog med mig hoodien när jag åkte, redan på bussen till Oxford tog jag av mig den..underbart egentligen..mitten av oktober och jag kan titta på fotboll med endast T-shirt och kavaj på överkroppen utan att frysa..


Bicester Town FC

Klart Bicester har ett fotbollslag också..med en nylanserad hemsida dessutom..

Kortet taget från sittplatsläktaren..högst upp på tredje raden

Tyvärr måste det sägas att de är riktigt usla. Inför matchen låg de nästsist med endast två poäng, laget de spelade mot, Pegasus Juniors, låg också i botten..men när jag kom till matchen i halvtid (jag fastnade lite vid rugbyplanen, där jag kollade på en veteranmatch) låg de redan under med 3-0..lik förbannat blev jag avtvingad fem pund för att komma in, tänkte att det kan jag väl bjuda på...för att få lite fotbollsunderhållning..

Tji fick jag..inte mycket till underhållning, en vänsterback som aldrig lärt sig stava till positionsspel, en gammal gubbe (säkert yngre än mig) på topp som såg ut som Håkan Lissel på sin tid i Malung, fast utan skottet då..i övrigt några ungdomar som antagligen gjorde det här som någon sorts ungdomsvård..en mittback som verkligen var mittback..stor, stark, nickfarlig och totalt orörlig med ett tillslag som får mig att se ut som Simon Helg..målvakten verkade iaf hygglig, fast då vet jag ju inte hur målen i första gick till..och ärligt..tempot var inte särskilt högt..det kändes som om jag hade platsat, under förutsättningen att jag varit fysisk fit..å andra sidan var planen otroligt ojämn..riktigt usel faktiskt..
Den enda riktiga ljusglimten var den unga killen som kom in på topp i början av andra..en Runström-kopia, kämpade och slet hela tiden..dock med Runas känsla för mål de första åren..fast det var han som skapade den enda riktigt farliga målchansen som Bicester hade i andra halvlek..tyvärr var ju gubben på topp på tok för långsam och ofarlig för att förvalta sitt öppna mål..

En sak ska det sägas dock..de har ett riktigt schysst matchprogram..sånt tycker jag om..


Deras nästa hemmamatch är nästa lördag 17:e oktober kl.15..

Om jag kommer att gå?
Skojar du, självklart..


Oxford

Till slut (eller ja, efter två veckor då..) tog jag mig till Oxford.


Och min vana trogen tar jag en bild på en random gata bara för att visa att jag varit där (inga shorts på den här bilden verkar det som, å andra sidan var det inte så mycket sol igår..idag såg jag däremot shorts igen)..
På jobbet tyckte det att jag bestämt skulle besöka Blenheim castle (eller om det var palace) och nån pub vid Themsen..vad de inte förstod var att den här resan främst handlade om orientation och även att jag äntligen skulle kunna facebooka lite igen..

Fast det är klart..jag blev ju tvungen att shoppa lite också..har precis fått lön och har inte bränt allt än..så jag gick runt på de olika shoppinggalleriorna och tittade..hittade min höstrock för endast 31 pund..tyvärr hittade jag inte min storlek så den gick bort..på något sätt kändes rocken inte värd en fettsugning för 40 000..

Det blev dock en del annat:

Yup en morgonrock..endast £7.83..ett riktigt fynd..trodde dessutom den kostade £8 så jag sparade hela 2 kronor..


Från toppen:
1. Total Madness, samlingsCD..jag blev lite inspirerad av Madness-kvällen på tvn i fredags.
2. 3-dongle..snabbaste vägen till lycka
3. "Zach and Miri makes a porno"..Kevin Smith-film som jag inte sett..
4. "The damned united"..blev tvungen att köpa den..
5. "Away days"...lite fotboll i den också..tvingad att köpa den minsann..

Så, tre dvd-filmer..nu skulle jag haft en dvd-spelare också...hade underlättat lite..med tanke på hur kass mottagningen är ibland vore det trevligt att kunna se på en film när kanalerna strejkar..just det..fyra filmer egentligen..Madness CDn hade med en dvd också...

Det blev alltså lite shopping..blir nog mer shopping där senare..fanns otroligt billiga skjortor..sydda av de bästa barnarbetarna världen sett antagligen..

Det blir iaf definitivt mer Oxford..redan nästa lördag tänker jag åka dit..Oxford Utd har hemmamatch..det vill jag inte missa, kanske blir det med några från jobbet också..

Just ja, jag köpte ett par magasin på Tesco häromdagen också..kunde till slut inte stå emot dem..


Lily Allen Bare..jag är ledsen, jag är inte mer än man..

442 med Zlatan på omslaget..kände mig lite patriotisk där..läste precis ut tidningen, så jag har inte hunnit till GQ än..
I tidningen var det en artikel som en svensk skrivit..om Sverige vs Danmark..förutom att det var en usel artikel så hade han faktafel i den också..shame on you..nämn ett proffs som var med i VM 1950? Nä, just det..proffsen fick inte vara med före VM -58 och knappt då..det var först när UK (eller förbundet) insåg att de skulle bli slagpåse i hemma-VM utan proffsen som de släpptes in..annars var tidningen bra..GQ kommer näst..

Nåväl, alles gut som vi säger här i England..det kommer mera..


RSS 2.0